De Omgeving

Vanuit de villa loopt u direct het bos in, via verschillende doorgangen vanuit het park. Hier zijn prachtige wandelingen en fietstochten uitgezet en is het mogelijk om voluit te genieten van de mooie natuur.

Het dorpje Oudemirdum ligt op loopafstand van het bungalowpark 'Het Fonteinbos'. Oudemirdum is een gezellig brinkdorp in Gaasterland, gelegen in de Zuidwesthoek van Friesland. Gaasterland is een uniek glooiend landschap met bossen, meren, weidse vergezichten, stranden en kliffen.

Er zijn vele wandel- en fietspaden. Informatie hierover vindt u ook in de recreatiewoning, bovendien is er in het dorp een informatiecentrum 'Mar en Klif' waar u geïnformeerd kunt worden over cultuur, natuur en diverse recreatieve mogelijkheden.

Er is op fietsafstand een minipretpark voor de kinderen. In de nabijheid van Oudemirdum is een 9-holes golfbaan en tegenover het park is een tennisbaan. Daarnaast ligt binnen 1 km een manege met mogelijkheden tot paardrijden.

Het op 1,5 km gelegen kindvriendelijke IJsselmeerstrand en de Friese binnenmeren bieden voor watersporters vele mogelijkheden.

De Friese stadjes Hindeloopen, Stavoren, Sloten en Workum zijn met hun historische geveltjes zeer de moeite waard, het Jopie Huismanmuseum in Workum is ook een aanrader.

Oudemirdum beschikt over een supermarkt, een slager en een warme bakker. Grotere supermarkten vindt u in het op 6 km van het park gelegen dorp Balk.